DÜNYA TÜRKİYE

Başbakan Yıldırım, Sudan Dışişleri Bakanı Gandur’u kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur’u kabulünde, 15 Temmuz’daki menhus darbe girişiminin ardından, Sudan makamları ve halkının Türkiye ile sergilediği güçlü dayanışmayı takdirle karşıladığını bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Sudan Dışişleri Bakanı Gandur’u Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde, Türkiye’nin Afrika’da önemli bir ortak olarak gördüğü Sudan’ın, istikrar ve refahının artırılmasına özel önem atfettiğini belirten Başbakan Yıldırım, bu doğrultuda Türkiye’nin, Sudan’daki siyasi uzlaşı ve ulusal diyalog çalışmalarını güçlü bir şekilde desteklediğini kaydetti.

15 Temmuz’daki menhus darbe girişiminin ardından, Sudan makamları ve halkının Türkiye ile sergilediği güçlü dayanışmaya işaret eden Yıldırım, bu doğrultuda Sudan’ın, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) mücadele alanında attığı adımları takdirle karşıladığını vurguladı.

Yıldırım, FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye ile Sudan arasında yakın iş birliğinin sürdürülmesine önem verdiğini aktardı.

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur da Sudan olarak, Türkiye ile her alandaki ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Gandur, FETÖ ile mücadelede Türkiye ile dayanışma ve iş birliği içinde olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Görüşmede ikili konuların yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alındığı vurgulandı.

Basına kapalı gerçekleşen kabul, yarım saat sürdü.

ANKARA

basbakan-binali-yildirim-sudan-disisleri-bakani-ibrahim-ahmed-abdulaziz-ganduristanbulhabergazetesi-1 basbakan-binali-yildirim-sudan-disisleri-bakani-ibrahim-ahmed-abdulaziz-ganduristanbulhabergazetesi-2

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Video

HABERLER

Takvim

Ekim 2016
P S Ç P C C P
« Eyl   Kas »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

REKLAMLAR

HABER BURDA