DÜNYA GÜNCEL TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’na katıldı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Fırat’ın doğusundaki DEAŞ’lı, PKK-YPG’li tüm teröristleri temizleme kararlılığımızı Erzurum’dan bir kez daha ifade ediyorum. Sabrımız sınırsız değildir, bize verilen sözlerin yerine gelmesini sonsuza kadar bekleyecek değiliz. Sınırlarımızın dibinde teröristleri ülkemizden korumaya değil, ülkemizi teröristlerden korumaya yönelik bir güvenli bölge ve tampon bölge tesisi sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yakutiye Buz Hokeyi Salonu’nda, AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı’nda partililere ve vatandaşlara hitap etti.

Erzurum’un Türkiye’nin istikbaline, istiklaline giden yolun kilit taşlarından biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’un ve Erzurumluların 15 Temmuz’da da darbecilere dünyayı dar ettiğini anlattı.

“DÜNYANIN NERESİNDE BİR DARBE VARSA KARŞISINDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da vatandaşları meydanlara çağırdığını hatırlatarak, “Biz hep darbelere karşı durduk, hiçbir zaman darbecilerle yan yana olmadık ve bundan sonra da olmayacağız. Dünyanın neresinde bir darbe varsa, darbeci varsa, biz onların karşısındayız. İşte Mısır’da Mursi’ye darbe yaptılar, biz karşısında durduk, o günden bugüne darbeyi yapanlarla bir kere olsun görüşmedim. Şimdi Venezuela’da böyle bir girişim var, yine karşısındayız. Nerede olursa olsun darbecilerle yan yana olmayacağız” dedi.

Erzurum’un AK Parti’nin en güçlü hayat damarlarından birisi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye’de siyasetin ölçüsünü hizmet hâline getiren partinin AK Parti olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda bulundukları 16 yılda 81 vilayetin her birine götürülen hizmetlerin Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerin tamamından 10 kat daha fazla olduğunu söyledi.

“ERZURUM’A SON 16 YILDA 23,5 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’a son 16 yılda 23,5 milyar lira yatırım yapıldığını vurgulayarak, şehre 3 bin 418 adet yeni derslik, Atatürk Üniversitesi bünyesinde açık öğretim fakültesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve yükseköğrenim öğrencileri için 13 bin 776 yatak kapasiteli yurt binaları kazandırdıklarını anlattı.

Erzurum, Aşkale ve Oltu’da toplamda bin 250 kişilik yükseköğrenim yurtlarının da hizmete açılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde Türkiye genelinde düzenlenecek bölgesel kariyer fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın da 15 bölge üniversitesiyle birlikte Mart ayında Erzurum’da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Erzurum’u spor tesisleriyle donattıklarını, 10 bin kişilik kapalı spor salonunu da yatırım programına aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziziye, Aşkale, Oltu ve Uzundere’de gençlik merkezleri inşa ettiklerini, 24’ü hastane olmak üzere toplam 92 adet sağlık tesisini Erzurum’a kazandırdıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi’ni de şehre kazandıracakları müjdesini vererek, 10 sağlık tesisinin yapımının da devam ettiğini bildirdi.

“ASIL HESABI SANDIĞA BIRAKIN”

Erzurum’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 3 milyar lira kaynak aktardıkları bilgisini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 10 bin konut projesini hak sahiplerine teslim ettiklerini, şimdi de emekli ve gaziler için 5 bin toplu konutun Erzurum’da inşa edileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırma, altyapı, sulama ve tarım alanında şehre yapılan yatırımları anlatarak, “Şimdi seçim döneminde birileri gelecek size; sürekli Erzurum’a hizmet getirilmediğini, Erzurum’un ihmal edildiğini söyleyecek. Siz onlara ne diyeceksiniz? Söyleyeyim ben size, Erzurum’un diliyle söyleyeyim mi: ‘Öyle diyisen de gardaş, ya öyle diğilse’. Gerçi siz ne derseniz deyin, onlar yine yalanla, iftirayla, çarpıtmayla bildiklerini okuyacaklar. Onun için de asıl hesabı sandığa bırakın, sandığa” diye konuştu.

Erzurum’un son 1,5 asırda iki defa işgal zulmüne maruz kaldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehir özgürlüğün kıymetini iyi bilir. Bir asır önce bizi bu topraklara gömeceklerini sananlara Çanakkale’yle, Kut’ül Amare’yle, İstiklal Harbiyle derslerini verdik. Pılılarını pırtılarını toplayıp gittiler, ama gözleri arkalarında kaldı. Vatanımızın ve milletimizin üzerindeki hesapları bitmedi. Asla bizi bölemeyecekler, asla vatanımızı parçalayamayacaklar. Bu yola tevessül edenler de mezara gömülecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir Türkiye’yi kuşatma girişimlerinin gayesinin aynı olduğuna dikkati çekerek, Suriye’de, Irak’ta, Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Balkanlar’da ve Kafkaslar’da olup bitenlerin gerisinde hep bir Türkiye hesabı bulunduğunu, Türkiye’nin önüne engel çıkartanların aslında hep Türkiye ve Türk milletiyle hesaplaşma gayretinde olduklarını ifade etti.

“BÖLGEMİZDE YAŞANAN HER HADİSENİN İNSANİ VE SİYASİ YÜKÜNÜ BİZ ÇEKİYORUZ”

Türk milletinin bilimsel birer disiplin olarak tarihe, sosyolojiye, antropolojiye, coğrafyaya yeterli önemi vermediğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi tarihimizle ve kültürümüzle ilgili ülkemizde bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda ciddi çalışma varken, Batıda sadece belli bir dönemimiz hakkında yüzlerce, binlerce çalışmaya rastlıyoruz. Ecdat bize gerçekten çok değerli tarihî ve kültürel miras bırakmış, ama biz bunları yeterince değerlendiremiyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin bölgesinde yaşanan hadiselere karşı Hakk’a ve hukuka bağlı şekilde davranmasının birilerinin iştahını kabarttığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Binlerce kilometre öteden gelip burnumuzun dibinde silah çatanlar, bize sınır-sınırdaş olan kardeşlerimizin hakkını, hukukunu, huzurunu, geleceğini koruma çabalarımıza engel olmak için kırk takla atıyorlar. Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok, biz 1998’de Adana Mutabakatıyla zaten bunu imza altına aldık ve bu imza Türkiye’nin herhangi bir olumsuz gelişmede o topraklara girmesinin önünü açıyor ve bölücü terör örgütünün mensuplarını da bize teslimi gerektiriyor. Ve şu anda bu Adana Mutabakatı, ki baba Esed döneminde atılmış imzalardır ve onunla beraber bu yolculuk devam ediyor ve bundan sonra daha kararlı devam edecek. Bölgemizde yaşanan her hadisenin insani ve siyasi yükünü biz çekiyoruz, buna karşılık sahayı başka birileri işgal ediyor, sorunun çözüm için kurulan masayı başka birileri dolduruyor; artık bu çarpıklığa rıza göstermeyeceğiz.”

“SABRIMIZ SINIRSIZ DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile İdlib’de varılan mutabakatla Türkiye sınırında yeni bir insani krizin yaşanmasına engel olduklarına işaret ederek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile gerçekleştirdikleri üçlü zirvelerle süreci yürüttüklerini aksi takdirde bölgede yeni katliamların yaşanabileceğini kaydetti.

“Münbiç’i teröristlerden temizleyeceğiz” diyenlerden sözlerini yerine getirmesini beklediklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fırat’ın doğusundaki DEAŞ’lı, PKK-YPG’li tüm teröristleri temizleme kararlılığımızı işte buradan, Erzurum’dan bir kez daha ifade ediyorum. Sabrımız sınırsız değildir, bize verilen sözlerin yerine gelmesini sonsuza kadar bekleyecek de değiliz. Sınırlarımızın dibinde teröristleri ülkemizden korumaya değil, ülkemizi teröristlerden korumaya yönelik bir güvenli bölge ve tampon bölge tesisi sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz. Bu güvenli veya tampon bölgeyi kesinlikle aksi takdirde biz oluşturacağız. Müttefiklerimizden tek beklentimiz, Türkiye’nin bu çabasına lojistik destek vermesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye halkını teröristlerden ve rejimin zulmünden korumak üzere kurulan uluslararası koalisyonun bölgede güvenliğini sağlamasının mümkün olmadığına işaret ederek, yıllardır Türkiye’ye karşı teröristlerin safında olanlara böyle bir fırsatı vermeyeceklerini, bölge halkının can ve mal emniyetine, haklarına, kültürüne, değerlerine saygı duymayan hiç kimseyle böyle bir yola girilemeyeceğini söyledi.

Suriye sınırlarımızda tesis edilecek bu bölgenin gerçek anlamda güvenliğini ve işlerliğini sağlayabilecek tek gücün Türkiye olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu meselenin çözümüne katkı sağlayacak sahadaki fiili kontrolün de bizde olması gerekiyor. Türkiye olarak bunun dışındaki tüm çözüm tekliflerine kapalı olduğumuzu şimdiden beyan ediyoruz. Eğer bu onurlu duruşun bir bedeli olacaksa, onu da ödemeye hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili konuları yakından takip ettiklerini diğer yandan seçimlere hazırlandıklarını belirterek, AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen ve 18 ilçenin AK Parti belediye başkan adayları ile Cumhur İttifakı kapsamında İspir ve Uzundere’de desteklenecek MHP adayını açıkladı

 

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu,Erzurum

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Video

HABERLER

Takvim

Ocak 2019
P S Ç P C C P
« Ara   Şub »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

REKLAMLAR

HABER BURDA