DÜNYA GÜNCEL TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Toplu Açılış Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenler’de yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Her zaman teröristlerin beynindeyiz; onların açtıkları çukurlara onları gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz. Teröristler benim milletimin başına bela olmaktan çıkacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de yapımı tamamlanan 15 Temmuz Millet Bahçesi ile diğer tesis ve projelerin toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

İstanbul’un en çok göç alan yerlerinden biri olan Esenler’in yapılan yatırımlar ve kentsel dönüşüm projeleriyle çarpık şehirleşmenin pençesinden büyük ölçüde kurtarıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünün mahrumiyet bölgesi Esenler’in, bugün Avrupa yakasının en gözde bölgelerinden biri hâline geldiğini belirtti.

“600 YILDIR BİZİM OLAN İSTANBUL’U HÂLÂ BİZE ÇOK GÖRENLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

İstanbul’un büyüklüğünden kaynaklanan tüm sıkıntılarına rağmen, bu şehre olan bağlılığın ve sevdanın daha ağır bastığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri hâlâ bize çok görenler olduğunu biliyoruz. Ülkemize ve milletimize yönelik husumetlerin altındaki sebeplerin en başında gelenlerden biri işte İstanbul’dur. İstanbul’a ne kadar sahip çıkarsak, sıkı sıkıya sahip çıkarsak ülkemizin geleceğine de o derece büyük katkı yaptığımızı biliyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti döneminde hayata geçirilen dünya çapındaki projelerle sadece İstanbul’u değil, Türkiye’nin tamamını büyütüp, güçlendirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bu şehirde üretilen değerlerin ve zenginliğin dalga dalga tüm şehirleri, bölgeyi ve dünyayı etkilediğini belirtti.

“İSTANBUL’U ÇOK DAHA İLERİ HİZMETLERE KAVUŞTURMAYA TALİBİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı seçildiğinde İstanbul’un devasa sorunları olduğunu hatırlatarak, İstanbul’un su, çöp ve hava kirliliği sorununu kendilerinin çözdüğünü belirtti. Önümüzdeki dönemde İstanbul’u sadece 2023 Türkiye’sinin zirvesindeki yerini güçlendirmekle kalmayarak 2053 ve 2071 vizyonlarının da lokomotifi hâline getireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için kentsel dönüşümden millet bahçelerine, finans merkezinden kültürel varlığını korumaya kadar her alanda İstanbul’u çok daha ileri hizmetlere kavuşturmaya talibiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Esenler için değil, tüm İstanbul için önemli ve örnek bir proje olan ve 240 bin metrekare alanda kurulan 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin 55 trilyon liralık bir yatırımla tamamlanarak hizmete açıldığını belirtti.

Açılışı yapılan diğer eserlerle birlikte tüm projelerde emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak bakanlarımızla, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla gece-gündüz milletimize hizmet etmek için çalıştık, çalışmayı sürdürüyoruz. Halka hizmeti Hakk’a hizmet gören bir anlayışla her işimizi ibadet aşkı ve şevkiyle yapıyoruz” dedi.

“TERÖRİSTLER BENİM MİLLETİMİN BAŞINA BELA OLMAKTAN ÇIKACAK”

Aşk ile millete hizmet ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Zeytin Dalı Operasyonu’nu yaptık mı? Yaptık. Afrin Operasyonu’nu yaptık mı? Yaptık. Şimdi Sincar’ı yaptık mı? Yaptık. Her zaman teröristlerin beynindeyiz, onların açtıkları çukurlara onları gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz. Zira teröristler benim milletimin başına bela olmaktan çıkacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında ana muhalefet partisi liderinin iddialarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ana muhalefet partisi liderinin İstanbul’da 580 bin konutun suyunun, 493 bin konutun doğal gazının kesik olduğuna dair açıklamasının doğru olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Buna yalan demek yetmez, bunun adı kuyruklu yalandır. İstanbul’daki toplam 6 milyon 300 bin abone içinde borcundan dolayı suyu kesik olanların sayısı 23 bindir, bir başka ifadeyle binde 37 düzeyindedir. Aynı şekilde arıza ve borç sebebiyle doğal gazı kapalı olanların oranı da yüzde 1’i dahi bulmuyor Bay Kemal. Kaldı ki bunların hepsi de geçici durumlardır, bir süre sonra aboneler tekrar hizmet almaya devam ediyorlar. İSKİ’nin su aboneleri arasında ödeme güçlü çekenlere taksitten vadeye kadar her türlü kolaylık gösteriliyor. Ayrıca şehit aileleri, gaziler, engelliler, muhtaçlar için sosyal devlet ilkesini uygun ayrı bir su tarifesi uygulanıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin bu hizmetleri eleştirdiğini söyleyerek, “Tüm müktesebatı SSK’yı batırmak ve CHP’nin oylarını sağa sola peşkeş çekmek, terör örgütlerine payandalık yapmak olan bu zatın yalanlarını, iftiralarını, hezeyanlarını biz ifşa etmekten bıktık, kendisi ayrı çamurlukları yapmaktan bıkmadı. Daha önce de söylemiştim aslında bu zatın durumu siyaset biliminin değil, psikolojinin ve psikiyatrinin konusudur” şeklinde konuştu.

ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİNİN İDDİALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında ana muhalefet partisi liderinin sanayi üretimi konusundaki iddialarını da cevaplayarak şöyle konuştu: “Neymiş? İthalat olmadan sanayici üretim yapamıyormuş. Yani diyor ki, sanayici dışarıdan metal getirip araba ihraç ederek yanlış yapıyor diyor. Veya sanayici dışarıdan kakao getirip çikolata imal edip bunu dışarıya satarak yanlış yapıyor diyor. Bir arada buğday ithalatımıza takmıştı, sanayicimizin buğday ithal edip bunlardan elde ettiği ürünleri bisküvi veya unlu mamuller olarak dışarıya satmasını kabullenemiyor. Kılıçdaroğlu’nun mantığına göre dünyanın sanayi devleri olan Çin, Hindistan, Amerika, Japonya, Almanya derhal kapıya kilit vurmalıdır.”

Bu ülkelerin tamamın da sanayi ürünlerinin ham maddelerini tıpkı Türkiye gibi çok büyük ölçüde dışarıdan karşıladıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Demir dediğiniz maden öyle her yerde ve ihtiyacınızı karşılayacak kadar çıkan bir şey değil. Kakao dediğiniz ürünün nerelerde üretildiği belli. Buğday derseniz biz kendi ihtiyacımızı ziyadesiyle karşılayacak istihsali zaten gerçekleştiriyoruz. Ama iş dünyaya pazarlayacak üretime geldiğinde mecburen ham maddeyi dışarıdan almamız gerekiyor. Kaldı ki bizim ihracatımızın da belli bir oranda ithalata dayalı olduğu açıktır. Ömründe tek bir üretim yapmamış, tek bir eser ortaya koymamış, tek işçi çalıştırmamış ticaretle merhabası olmamış birinden başka bir mantık beklemek elbette mümkün değildir. Türkiye’nin şansızlığı ana muhalefete partisinin işte böyle bir zihniyetin esareti altında bulunuyor olmasıdır.”

“DEMOKRASİ VE EKONOMİDE ATTIĞIMIZ HER ADIM BUNLARIN KÂBUSUDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’nin sanayi üretiminde sayıları 1038’i bulan araştırma geliştirme merkezleri, 283’e ulaşan tasarım merkezleri, üretim ve istihdam destekleri, ihracat kolaylıkları ile dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu söyleyerek, “2002 yılına kadar açılan her yeni iş yerine karşın bir iş yeri kapanan ülkeydik. Bugün ise otomotivden savunma sanayine, gıdadan madenciliğe kadar her alanda üreten, ihraç eden, başarısına başarı katan bir ülkeyiz ama Bay Kemal’in asıl karın ağrısı işte bu. CHP yönetimini asıl rahatsız eden artık Türkiye’nin namerde muhtaç olmamasıdır. Çünkü CHP zihniyeti Türkiye’nin büyümesinden, ilerlemesinden, milletimizin refahının artmasından, hak ve özgürlüklerinin genişlemesinden değil, tam tersine sefaletten ve faşizmden güç alır. Demokraside ve ekonomide attığımız her adım bunların kâbusudur. Sermayelerinin ellerinden gittiğini gördükçe hırçınlaşıyorlar, yalan ve iftiranın dozunu artırıyorlar. Her fırsatta milleti sokağa davet etmelerinin sebebi bu. Bay Kemal, kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ayağına pranga vuran bu tür kadrolara hak ettiği cevabı, milletin sandıkta demokratik şekilde vereceğini söyleyerek “Bizim babalarımız, dedelerimiz bunların elinden çok çekti. Biz de çocukluğumuzdan başlayarak az eziyet görmedik. İnşallah bizim evlatlarımız bu musibetten kurtulmuş olarak hayatlarını yaşayacaklardır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini birlik beraberlik vurgusuyla tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmanın ardından açılışı yapılan Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’ni kendi kullandığı araba ile gezdi.

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Video

HABERLER

Takvim

Aralık 2018
P S Ç P C C P
« Kas   Oca »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

REKLAMLAR

HABER BURDA