DÜNYA GÜNCEL Otomobil TÜRKİYE

“Bugünkü Türkiye, 14 Yıl Önceki Türkiye’den 3 Kat Daha Zengin”

Ankara’da yapımı tamamlanan otomotiv ticaret merkezi OTONOMİ’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var; dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın ve bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Akyurt’ta yapımı tamamlanan otomotiv ticaret merkezi OTONOMİ’nin açılış törenine katıldı. Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük otomotiv ticaret merkezi olma özelliğine sahip OTONOMİ’nin açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım, milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve davetliler hazır bulundu. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Türkiye’de nadide eserlerden biri olarak inşa edilen OTONOMİ’nin şehre, ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin Ankara’ya kazandırılmasında Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı ile Otomotivciler Derneği yetkililerini ve emeği geçenleri tebrik etti.

“14 YILDA, 18 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK”

Türkiye’de, 11 milyondan fazla otomobil olmak üzere 21 milyona yakın motorlu kara taşıtının bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü Türkiye’nin 14 yıl önceki Türkiye’den 3 kat daha zengin olduğunu, bir başka ifadeyle, bugün herhangi bir vatandaşın otomobil alma imkânının, geçmişe göre 3 kat daha fazla olduğunu söyledi.

Sadece otomobil almanın değil, otomobil kullanmanın da kolaylaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’de görev geldiklerinde Türkiye’de 6 bin kilometre bölünmüş yolun olduğunu, geçen 14 yılda 18 bin kilometre bölünmüş yol ilave ederek bu rakamı 24 bin kilometreye çıkardıklarını, bu durumun da şehirler arası yolculuğun hızını, konforunu ve güvenliğini artırdığını belirtti.

“BİRİLERİNİN BU ÜLKEDE DARBE YAPMAK GİBİ BİR DERDİ VAR”

Bu hizmetleri milletle birlikte yaptıklarını, milletin kendilerine güvenip inandığını, kendilerinin de millete layık olmaya çalıştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bir aşk işidir. Aşk, derdiniz varsa bunu yaparsınız, aşkınız varsa bunu yaparsınız, eğer dert yoksa bunu yapamazsınız. Ama siz dertlisiniz, aşkınız var, birilerinin de bu ülkede darbe yapmak gibi bir derdi var. İşte onlar darbe yapmak için yola çıktılar, benim milletim de aşkının, derdinin gereğini, onlara meydanlara çıkarak gösterdi. Allah bu milletten razı olsun” diye konuştu.

Konuşmasında son günlerde döviz ile ilgili yapılan spekülasyonlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, dolar şöyle oldu, böyle oldu. Ne olursa olsun ben milletime şunu hatırlatıyorum: Sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL’ye dönüştürsün, Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın ve bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır. Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008’de de yaptılar, o zaman ne dedim? Teğet geçecek dedim, aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek.”

“FAİZLERİ DÜŞÜRMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK”

Faizleri düşürmekten başka çarenin olmadığını ifade eden ve “Biz dünyaya bakalım, Amerika’da faiz yüksek mi? Japonya’da yüksek mi? Avrupa’da yüksek mi? Peki ya onlarda bu kadar düşük de, biz niye 14-15-16’larda dolaşıyoruz?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faizle yatırımcının önünün açılacağını, yüksek faizin ise kamu bankaları da dâhil olmak üzere, sadece finans sektörünü ihya edeceğini vurguladı.

Türkiye’nin tarihî bir dönüm noktasında bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi tarihî bir dönüm noktasında verdiğimiz mücadeleyi unutmayın, en az Kurtuluş Savaşı dönemi kadar önemlidir. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nın ardından yaptığımız tercihler sonraki bir asırlık dönemimizi biçimlendirdiyse, bugünkü tercihlerimiz de önümüzdeki bir asrı şekillendirecektir” dedi.

OTONOMİ’nin hayırlı ve bereketli olması temennisini yineleyerek sözlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından merkezin açılış kurdelesini Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte kesti.

turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-6 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-36 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-35 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-34 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-33turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-32 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-31 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-30 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-29 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-28turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-27 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-26 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-25 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-24 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-23turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-22 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-21 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-20 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-19 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-18turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-17 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-16 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-15 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-14 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-13turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-12 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-11 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-10 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-9 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-8turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-7 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-5 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-4 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-3 turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-2turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganotonomiistanbul-haber-1

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Video

HABERLER

Takvim

Aralık 2016
P S Ç P C C P
« Kas   Oca »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

REKLAMLAR

HABER BURDA