DÜNYA GÜNCEL TÜRKİYE

Başbakan Yıldırım, Sadri Maksudi Arsal Anıtı Açılış Töreni’nde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile Türk-Tatar devlet adamı Sadri Maksudi Arsal Anıtı’nın açılışını yaptı.

Başbakan Yıldırım ve Minnihanov, Türk-Tatar İş Forumu’nun ardından anıtın bulunduğu İstanbul Parkı’na gitti.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, İstanbul ile Kazan arasındaki kardeşliğin iki eş belediye olmanın ötesinde anlam taşıdığını söyledi. İki şehrin kültürel yakınlığının yanı sıra ortak değer, tarih ve şahsiyetlerinin de bulunduğunu ifade eden Yıldırım, Arsal’ın hem Rusya Devlet Duması hem de TBMM’de cumhuriyetin ilk yıllarında milletvekilliği yapmış seçkin bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Arsal’ın ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de danışmalığını yapan bir bilim adamı olarak ülkeye büyük hizmetler verdiğini anlatan Yıldırım, Kazan Tatarlarını saygıyla andı.

Kazan’a anıtın kazandırılmasında emeği geçen Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Yıldırım, bu ve buna benzer kültürel değerlerle ekonomik ilişkilerin destekleneceğini, iki ülke halkının refahının artacağını vurguladı.

Daha sonra Yıldırım ve Minnihanov anıtın açılışını yaptı.

basbakan-yildirim-sadri-maksudi-arsal-aniti-acilis-toreni-istanbul-haber-1 basbakan-yildirim-sadri-maksudi-arsal-aniti-acilis-toreni-istanbul-haber-2 basbakan-yildirim-sadri-maksudi-arsal-aniti-acilis-toreni-istanbul-haber-3 basbakan-yildirim-sadri-maksudi-arsal-aniti-acilis-toreni-istanbul-haber-4 basbakan-yildirim-sadri-maksudi-arsal-aniti-acilis-toreni-istanbul-haber-5

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Video

HABERLER

Takvim

Aralık 2016
P S Ç P C C P
« Kas   Oca »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

REKLAMLAR

HABER BURDA